Nieuwe regeling voor afvoer verpakkingen

BASF vindt een goed geregelde afvoer van lege verpakkingen van gewasbeschermingsproducten belangrijk. Goed nieuws dus dat hiervoor onder STORL een nieuwe regeling is opgezet. Sinds medio 2023 kunnen telers schone en droge verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen en andere gewasverzorgingsproducten kosteloos aanbieden voor inzameling. De manier van inzamelen hangt af van het aantal aanmeldingen en het aantal zakken. Met andere gewasverzorgingsproducten worden bijvoorbeeld verpakkingen van (blad)meststoffen, biostimulanten en hulpstoffen bedoeld.

In eerste instantie is de vernieuwde regeling bedoeld voor schone en droge plastic verpakkingen van HDPE-kunststof. De verpakkingen worden gerecycled en dus niet, zoals bij bedrijfsafval, verbrand.

Hoe werkt het?

  • Maak een account aan via de website www.Storl.nl.

  • Bestel verzamelzakken (400 l.), voorzien van het STORL-logo, bij uw distributeur. Deze zakken kosten een paar euro.

  • Vul deze met alléén goed schoongespoelde en droge cans, zonder de doppen. De doppen zijn van een ander soort plastic. Ze mogen niet in de STORL-zak maar kunnen na het schoonspoelen mee met het bedrijfsafval. Let op! De nieuwe doppen voor het Easyconnect systeem mogen wél in de zak.

  • Meld het aantal zakken die gereed staan aan via uw account zodra u een melding krijgt van STORL dat er wordt ingezameld in uw regio.

In de meeste regio’s hebben inmiddels de eerste inzamelingsacties plaatsgevonden. Informatie over inzamelingsacties in uw regio is te vinden op de STORL-website.

Binnenkort ook systeem voor resten gewasbeschermingsmiddelen
Nu de inzameling van lege cans operationeel is, komt STORL in 2024 ook met een systeem voor de inname van resten gewasbeschermingsmiddelen. Dit moet de vervanger worden van de KGA-route en de ‘Bezem door de middelenkast’ acties. Telers die zich al bij STORL hebben aangemeld, krijgen hierover automatisch bericht. Deze inzameling wordt eens in de 2 jaar georganiseerd. Daarom adviseert STORL om meteen met de actie van 2024 mee te doen. Het is de bedoeling om het systeem voor resten in de toekomst uit te breiden met de niet-spoelbare lege zakken, pakken en folies.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk de STORL-website

Vragen?

Neem contact met ons op!

Mail naar agro-nl@basf.com of gebruik onderstaand contactformulier.