Nieuwe regeling voor afvoer verpakkingen

BASF vindt een goed geregelde afvoer van lege verpakkingen van gewasbeschermingsproducten belangrijk. Goed nieuws dus dat hiervoor onder STORL een nieuwe regeling is opgezet. Vanaf dit jaar kunnen telers lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen en andere gewasverzorgingsproducten op laten halen op hun bedrijf. Met andere gewasverzorgingsproducten worden bijvoorbeeld verpakkingen van (blad)meststoffen, biostimulanten en hulpstoffen bedoeld.

In eerste instantie is de vernieuwde regeling bedoeld voor schone en droge plastic verpakkingen van HDPE kunstof. Deze verpakkingen zijn voorzien van het STORL-logo ‘BEDRIJFSAFVAL’.

Hoe werkt het?

  • Maak een account aan via de website.

  • Bestel verzamelzakken (400 l.), voorzien van het STORL-logo, bij uw distributeur. Deze zakken kosten een paar euro.

  • Vul deze met alléén droge goed schoon gespoelde cans, zonder de reguliere doppen. De doppen zijn van een ander soort plastic. Ze mogen niet in de zak maar kunnen na het schoonspoelen mee met het bedrijfsafval. Let op! De nieuwe doppen voor het easyconnect systeem mogen wel in deze zak.

  • Meld het aantal zakken die gereed staan via uw account.

In een aantal regio’s hebben inmiddels de eerste inzamelingsacties plaatsgevonden. Informatie over inzamelingsacties in uw regio zijn te vinden op de STORL-website.

Voor middelrestanten en niet-schoon-spoelbare verpakkingen blijft gelden dat deze als klein chemisch afval (KCA) moeten worden afgevoerd. Het is de bedoeling dat ook deze afvalstroom vanaf 2024 centraal wordt verzameld en naar een afvalverwerker wordt gebracht.

Vragen?

Neem contact met ons op!

Mail naar agro-nl@basf.com of gebruik onderstaand contactformulier.