BASF technisch productadviseur Bert Westhoff:

“Een sterk nieuw fungicide erbij voor aardappels en bieten”

Belanty is niet alleen effectief tegen alternaria maar bestrijdt ook het hele pakket bladschimmels in suikerbieten. “Die brede inzetbaarheid is een sterke troef”, aldus Bert Westhoff. “En op sclerotinia in aardappelen doet de Belanty het ook prima.”

Over de acceptatie in de markt van het nieuwe fungicide Belanty maakt Bert Westhoff van BASF zich geen zorgen. “De gewasbeschermingshandel kan de goede werking van Belanty al 4 jaar volgen op onze BASF-proefvelden en ze hebben het ook al 2 jaar kunnen testen in hun eigen proeven. Belanty komt daar altijd heel goed uit. Wij merken een brede interesse bij onze relaties.” Volgens de technisch product adviseur is Belanty een hele geschikte afwisselpartner in alternaria-schema’s. “En om aan de resistentie-regels te voldoen, is het verstandig om het alternaria-schema altijd met Belanty te beginnen.”

Breed inzetbaar

Naast alternaria is Belanty in aardappelen ook effectief op sclerotinia en in suikerbieten heeft het middel een toelating voor de bestrijding van alle belangrijke bladschimmels. Die brede inzetbaarheid wordt een sterke troef volgens Westhoff. “Je kunt straks met één middel in de kast meerdere schimmels in twee gewassen aanpakken. De werking op sclerotinia hebben we in eigen onderzoek en in verschillende gewassen aangetoond. En ik denk dat de sclerotiniadruk in 2023 hoger zal zijn. Afgelopen seizoen was immers een sclerotiniajaar in peen, witlof en peulvruchten.”

Vragen?

Neem contact met ons op!

Mail naar agro-nl@basf.com of gebruik onderstaand contactformulier.