Easyconnect dop wordt gefaseerd ingevoerd

BASF levert dit voorjaar de eerste vloeibare gewasbeschermingsmiddelen in een verpakking die is voorzien van de nieuwe easyconnect dop. Deze dop past op een gesloten vulsysteem op de spuitmachine. Het voordeel van dit gesloten vulsysteem is de geminimaliseerde emissie. Heel geleidelijk zullen alle verpakkingen van vloeibare middelen met deze dop uitgevoerd worden.

Ventiel in de dop

Er zijn inmiddels verschillende vulsystemen beschikbaar. Hoewel die systemen onderling verschillen, zijn ze allemaal geschikt voor verpakkingen van vloeibare gewasbeschermingsmiddelen (1, 5 en 10 liter) met de nieuwe easyconnect dop. In deze dop zit een soort ventiel dat het gewasbeschermingsmiddel tijdens het vullen van de spuitmachine doorlaat. Als de juiste hoeveelheid is gedoseerd, wordt de dop aan de buitenzijde gespoeld. De verpakking wordt weer afgesloten en kan bij de volgende bespuiting weer gebruikt worden.

Ook zonder vulsysteem te gebruiken

BASF gaat dit voorjaar de eerste producten op de markt brengen met de easyconnect dop. Daarna wordt de dop gefaseerd ingevoerd. Vanwege de nog beperkte beschikbaarheid van de nieuwe doppen, zal ook nog fust met ‘een gangbare dop’ geleverd worden. Daardoor kunnen eindgebruikers de komende tijd dezelfde middelen geleverd krijgen met twee verschillende doppen. Verpakkingen met een easyconnect dop kunnen overigens ook zónder een vulsysteem worden gebruikt.

Vragen?

Neem contact met ons op!

Mail naar agro-nl@basf.com of gebruik onderstaand contactformulier.