Willie Driessen-Krabben, akkerbouwer in Vriescheloo:

“Ik ben enthousiast over Tanaris”

Na twee seizoenen met positieve ervaringen heeft het herbicide Tanaris een vaste plek verworven in het onkruidschema van suikerbietenteler Willie Driessen-Krabben. “Ik ben er verder mee gekomen dan met mijn vorige middel. En de werking tegen resistente meldes vind ik een belangrijk voordeel.”

“We hebben het onkruid hier goed onder de duim maar als je er niet bovenop zit, ben je zo de controle kwijt.” Je hoeft akkerbouwer Willie Driessen-Krabben niets te vertellen over de onkruidbestrijding in suikerbieten op de onkruidrijke dalgrond in de omgeving van Vriescheloo. “Kamille, varkensgras, kleefkruid en natuurlijk de resistente meldes zijn hier een steeds grotere uitdaging”, vult haar adviseur Martin Lake van WPA-Robertus aan.

Driessen-Krabben runt het 650 ha grote akkerbouwbedrijf in maatschap met haar zus Jantina Martini-Krabben. De suikerbieten zijn in omvang de tweede teelt en de onkruidbestrijding krijgt dan ook alle aandacht. Driessen-Krabben houdt het middelenaanbod zelf goed bij en maakt in de winter altijd samen met adviseur Lake het spuitschema voor de onkruidbestrijding. Twee jaar geleden stonden ze daarbij voor een dilemma. “We waren niet alleen de desmedifam kwijt maar ook een ander middel was beperkt leverbaar”, vertelt de akkerbouwer.” Het ging om Frontier Optima, een product dat Driessen-Krabben altijd toevoegde aan de LDS-mix voor een langere duurwerking . De komst van Tanaris bracht uitkomst. Adviseur Lake: “In Tanaris zit dezelfde actieve stof voor de duurwerking en ook nog een tweede stof met contactwerking. En dat vangt voor een deel het wegvallen van de desmedifam op.”

Specifieke voordelen

Na twee jaar zijn Driessen-Krabben en Lake tevreden over de resultaten die ze met de Tanaris hebben geboekt. Naast de effectieve aanvulling op de LDS-mix zien ze nog een aantal specifieke voordelen. Voor Driessen-Krabben is het effect op de resistente meldes een onderscheidend voordeel. Verder weten de twee inmiddels dat ze met Tanaris, mits tijdig toegepast, op kamille en kleefkruid verder komen dan met hun oude middel. “Dat is ook meteen een leerpunt voor volgend jaar”, besluit Driessen-Krabben. “We hadden de Tanaris dit seizoen eigenlijk iets eerder moeten toepassen. We hebben er mee gewacht vanwege de droogte en de kou. Dat was achteraf niet nodig. Maar ik ga de Tanaris volgend jaar zeker weer gebruiken.”

Meer weten over Tanaris?

Lees het hier!

Vragen?

Neem contact met ons op!

Mail naar agro-nl@basf.com of gebruik onderstaand contactformulier.